Monday, November 14, 2011

Masihkah kau ingat???

Budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat mase skolah rendah dulu * kat skola ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list,esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak. * kat library,budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.bile ade program Nilam,sebok semua nak pinjam buku. * RMT kat skola mkn x best,tp yg berduit pon join RMT,x phm * gosok gigi ramai2 kat tepi longkang. * pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. * main lwn pemadam,syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr,utk padam! * pakai pembaris yg bergerigi,kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. * cikgu pakai pembaris kuning pjg.Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. * bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. * time pendidikan seni,lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.ade gak buat anyaman pakai kertas warna,kolaj la,ape la. * main game 2D.super contra,super mario,street fighter,sume pakai tape. * jam tgn Boy London jd idaman,sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. * takut BCG tp lepas inject poyo la pulak. * balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon. * Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu. * time waktu sekolah,org len bawak buku,kebanyakkan kite bwk keta dash,tamia pastu men dlm longkang.bwk charger g sekolah lagi.yang paling x tahan.bis satu sekolah blackoout sbb charge kat plug dlm kelas. * Siri kartun;power rangers,ultraman,ninja turtles,Thundercats,dragonball,Gaban dan mcm lg.jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni.asyik ngadap tv n ps.huhu~ni la baru zaman kita kawan2....
 p/s Ni aku cilok kt fb member aku.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete